Ужасът от земетресенията в Турция продължава. Измъчените семейства се тълпят в

...
Ужасът от земетресенията в Турция продължава. Измъчените семейства се тълпят в
Коментари Харесай

Ужасът в Турция! Погребват жертвите под номера

Ужасът от земетресенията в Турция продължава. 

Измъчените фамилии се тълпят в спортни зали, болнични морги или гробища в мощно наранени региони в опит да намерят изчезналите си родственици. Туба Йолджу е обезверена от новините за изчезналата си вуйна и претърсва спортна зала, където жертвите на мощното земетресение, блъснало родния ѝ град в Турция, лежат в чували за трупове.
-->
„ Чуваме, че управляващите към този момент няма да оставят телата да чакат за различаване. Те ще ги погребат 24 часа след откриването им “, добави тя.

„ Дай, Боже, да я намерим “, показа Йолджу с паника, изписана на лицето ѝ.

Мощният трус в понеделник с епицентър Кахраманмараш в югоизточната част на страната предизвика невиждана злополука в Турция и Сирия, убивайки над 33 хиляди души.

„ Всяко тяло в последна сметка ще бъде върнато на фамилията му “, съобщи прокурор, пробвайки се да успокои фамилиите. „ Не се тормозете, от всяко изчезнало тяло се вземат кръвни проби “, увери той.

Семействата, които не могат да стигнат до околните си по време на избавителната работа, ревизират едно по едно телата в чували или увити в одеяла. „ Ние демонстрираме лицата на техните директни родственици “, съобщи следовател пред организация Франс Прес.

Погребални коли доставят ежечасно стотици тела в новосформирани гробища, погребвайки ги едно по едно. „ Ако самоличността е незнайна, вземаме пръстови отпечатъци и проби от зъби и ги съпоставяме с техните близки “, съобщи следователят, който има включена камера на врата си за надзор на дейностите му.

 Служител копае в региона на всеобщ гроб в Хатай

Около 2000 тела са разпознати в гробището, което е цялостно с прясно изкопани гробове. Съществува база данни с качени са фотоси на неидентифицираните трупове.

До спонтанните дървени надгробни табелки с номера, вместо имена, на новосформираните гробища, хората оплакват околните си. 

Една жена седи покрай гроба и не може да спре да плаче.

/ " Марица " /

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР